Tervetuloa majoittumaan ja aistimaan vuonna 1920 ”siirappitehtaan” johtajalle rakennetun talon ainutlaatuisesta tunnelmasta. 

 

Hunajakodon toinen kerros on majoittujien käytössä. (156m2)

Sisäänkäynti tiloihin on talon pohjoispuolen pääsisäänkäynnistä aulan kautta.

Aulassa on naulakko johon voi jättää ulkovaatteet ja sieltä voi ottaa käyttöön sisätossut tai mukavat villasukat (satavuotiaan hirsitalon lattiat ovat usein viileät).

Kakluunin viereiseltä hyllyltä löytyy esitteitä paikkakunnan sekä lähikuntien alueen kiinnostavasta matkailutarjonnasta: tutustumiskohteista, luonnonpuistoista, museoista, ravintoloista, tapahtumista, teattereista jne.

Levät punaiset portaat johtavat aulasta toisen kerroksen majoitustiloihin.

Hunajakodossa on kolme tilavaa, noin 25 neliön makuuhuonetta.

Jokaisessa huoneessa on oma värimaailmansa;

punainen, valkoinen ja turkoosi. Niiden sisustukset on rakennettu värien ja tunnelmien mukaan omiksi eheiksi kokonaisuuksiksi.

Lisäksi majoittujilla on käytössään runsaasti yhteisiä tiloja (yht. noin 82m2) tutustu tästä: majoittujien yhteiset tilat. 

Majoitustilat ”talon ehdoilla”

Talon tilat ovat muovautuneet, hioutuneet ja täydentyneet vuosien saatossa. Talon emäntä Elise kunnosti taloa omaksi kodikseen vuodesta 2004 lähtien. Hän halusi luoda tunnelmaltaan erilaiset makuuhuoneet, kun siihen kerrankin oli tilan puitteissa mahdollisuus. Tästä johtuen tilojen sisustukset ovatkin hyvin viimeistellyt ja harkitut.

Kun majoitustoiminta käynnistettiin vuoden 2010 alkupuolella ja emäntä muutti kokonaan pois yläkerrasta talon alakertaan, ei sisustuksesta riisuttu juuri mitään pois. Majoitustoimintaa silmällä pitäen on huoneisiin tehty toki lisäyksiä ja päivityksiä. Sähköön kytketyt palovaroittimet ja hätäpoistumistiemerkit täytyi myös asentaa ennen majoitustoiminnan aloittamista.

Putki- ja viemäriremontin yhteydessä kylpyhuoneeseen saatiin lisättyä wc pönttö, joka oli tarpeen erillisen wc:n lisäksi. Muuten rakenteellisesti on menty ja mennään täysin talon ehdoilla hellästi korjaten ja entistäen. Vanhat lautalattiat on otettu esille mattokerrosten alta ja seinillä kupruilevat edelleen ihanat vanhat pinkopahvit. Tiloista ei ole tehty ns. hotellia huonekohtaisine saniteettitiloineen. Vanha valurautainen amme on saanut jäädä kylpyhuoneeseen. Sitä on kyllä korjattu ja maalattu jo useaan otteeseen, ja ehostetaan jatkossakin. Majoitustilojen olohuone/keittiötä on myös varusteltu lisää vuosien saatossa vastaaman majoittujien tarpeita. 

Emännän ollessa intohimoinen sisustaja ja remontoija tilat ovat jatkuvassa pienessä muutostilassa …. jos jostain osuu silmään juuri siihen sopiva kynttilänjalka, tuoli, pöytä, … tai sopiva verhoilukangas nojatuoliin…. projekti on loputon ja antoisa!

Tervetuloa vieraaksi ja nauttimaan tämän ihanan rakkaan talon ainutlaatuisesta tunnelmasta ja hyvästä hengestä!  t. Elise

Varaa tästä